מהו ריצוף אנטי סליפ?
מרבית אריחי הריצוף המשמשים היום לריצוף מבני מגורים הם אריחים חלקים עם מידה גבוהה של ברק. אריחים אלה יכולים להיות בעלי מרקם גלי או מגורען אבל הם עדיין בעלי גימור חלק ומבריק. גימור כזה הוא מאוד אטרקטיבי ברמה האסתטית אך גם מאוד מסוכן בהיבט של סכנת החלקה בתנאי רטיבות. ריצוף אנטי סליפ הוא ריצוף בעל מרקם גס יותר שמיועד ליצור חיכוך גבוה יותר בזמן דריכה עליו ובצורה זו למנוע החלקה. ריצוף זה יכול להגיע במגוון רחב מאוד של עיצובים ממש כמו ריצוף רגיל, אבל תמיד יהיה בעל גימור גס ומחוספס יותר מריצוף רגיל. ריצוף אנטי סליפ מתאים כמובן למרחבי חוץ ובכלל זה מרפסות שמש פתוחות, בהם ישנה סכנת החלקה כתוצאה ממי גשמים, מי השקיה ואפילו לחות גבוהה, אך הוא מתאים גם לחדרים רטובים בחלל הפנים של הבית ובמיוחד לחדר האמבטיה.
כיצד נקבעת רמת ההגנה שמעניקים אריחי אנטי סליפ?
מידת ההגנה של אריחי אנטי סליפ נמדדת בהתנגדות מרקם האריח. ככל שההתנגדות גבוהה יותר כך הוא מספק הגנה טובה יותר מפני החלקה. כיום מוגדרות בחוק 4 רמות התנגדות כדלהלן:
- אריח מחליק ברמת התנגדות R9 – אריח חלק שאינו מספק הגנת אנטי סליפ כלל ומתאים לריצוף כללי של הבית.
- אריח ברמת התנגדות ממוצעת R10-R11 – אריחים המתאימים לחדרי אמבטיה ומרפסות
- אריח ברמת התנגדות טובה R12 – אריחים המתאימים למקלחונים וסביבות חוץ
- אריח ברמת התנגדות גבוהה R13 – אריחים מחוספסים מאוד המתאימים לסביבות חוץ הסובלות מתנאי רטיבות מוגברים
אנטי סליפ בפרויקט הוספת מרפסות לבניין קיים
כאמור ריצוף מרפסות בריצוף אנטי סליפ מתבצע בדרך כלל, אך לא מחייב, באמצעות אריחים בעלי רמת התנגדות R10-R11. אריחים אלה מספקים הגנה מספקת מפני החלקה במרפסות טיפוסיות אך גם משמרות מידה מסוימת של ברק אותה אנו רוצים להבטיח גם בריצוף מרפסת השמש. יחד עם זאת, במידה והמרפסת שייכת לבית בו מתגוררים אנשים מבוגרים במיוחד, הנמצאים בסיכון גבוה יותר להחלקה, מומלץ לבחור אריחים ברמת התנגדות גבוהה יותר.
ריצוף מרפסות בריצוף אנטי סליפ במסגרת פרויקט הוספת מרפסות לבניין קיים חייב להתבצע עם חברת בניה המתמחה בביצוע פרויקטים של הוספת מרפסות שמש כמו קבוצת עידן הוספת מרפסות המתמחה בפרויקטים של מרפסות שמש ניתן להזמנה במגוון רחב של עיצובים, גוונים ותצורות, אבל תמיד כדאי להזמין אותו מגורם מקצועי שיודע לא רק לחבר את המרצפות לקרקע אלא גם לתת לכם המלצות חכמות במישור העיצובי ובמישור הפונקציונלי גם יחד.